top of page

Lahja naiselle - Kaiken kattava opas


Lahjan ostaminen tyttöystävälle voi tuntua siltä, kuin pelaisi Minefieldiä. Ja sitähän se pohjimmiltaan onkin. Monet luulevat olevansa hyviä lahjojia, kunnes koittaa hetki, jolloin lahja pitäisi ostaa. Naisen lahjominen on paljon vaikeampaa, kuin miltä se kuulostaa - usko minua.

Olen kuullut monia hulluja tarinoita (ja itsekin kokenut muutamia), jotka ovat saaneet alkunsa huonosta lahjasta. Huono lahja onkin johtanut monesti seuraaviin tilanteisiin:

1. Saat vastaanottona feikki-hymyn ja sanatonta raivoa. Tätä tapahtuu eniten alle kuusi kuukautta vanhoissa suhteissa.

2. Pikainen tuotteen palautus ostopaikkaan. Pahimmassa tapauksessa myös poikaystävä saatetaan palauttaa.

3. Kaikkien riitojen äiti. Kuulet huudon seasta lauseita, kuten "Et tunne minua lainkaan," "Ostit tuon vain itseäsi varten," tai "Olet kusipää".

Tässä on varoittava esimerkkitarina. Kaksi kertaa on joku ystävistäni ostanut naiselleen lahjaksi navigaattorin autoon. Molemmissa tapauksissa jätkät olivat pikkujoulu -aikaan vielä ylpeitä lahjastaan. Olivathan he ostaneet sangen fiksun ja tarpeellisen lahjan.

Tyttöystävät olivat antaneet selkeitä vinkkejä, että navigaattori kyllä kelpaisi. Näitä vinkkejä oli usein annettu hyvin stressaavssa tilanteessa - esim. silloin, kun ollaan myöhässä häistä, koska ei osata perille.

Miten näille rohkeille jätkille kävi? Molemmat epäonnistuivat, koska heidän naisensa olivat pettyneitä saamaansa lahjaan.

Miksi näin tapahtui?

Teoriassahan näiden jätkien piti olla vahvoilla, eikö? Ensinnäkin, he olivat olleet tarkkaavaisia ja huomanneet tyttöystävän vihjeet. He olivat tarttuneet toimeen ja antaneet jotain, mikä oli paitsi haluttua, myös tarpeellista. Väärin. Navigaattori on esimerkki lahjasta, jota ei tule missään tapauksessa antaa.

Selitetäänpä, että miksi? Kun tyttöystävä mainitsi navigaattorin joulun alla hän ei tarkoittanut, että "Haluan, että ostat sen minulle" eikä myöskään, että "Tuhlaa koko lahjabudjettisi tarvikkeeseen, jonka kuitenkin ostan jossain vaiheessa".

Voin tehdä rajun yleistyksen ja sanoa, että osta naisellesi jotain, mitä hän aidosti haluaa. Älä osta sellaista asiaa, joka hänen on kuitenkin jossain kohtaa pakko ostaa.

Tietenkin on hyvä kuunnella vihjeitä, joita hän antaa. Naiselle kannattaa kuitenkin antaa lahja, jota hän ei itse raaski ostaa itselleen. Jotain niin hemmottelevaa, että hänen omatuntonsa ei anna hänen ostaa sitä itselleen, vaikka hän kuinka haluaisi.

Turvasatamat

-Korut. Jos et luota itseesi tässä asiassa, niin on etenkin seurustelun alkuaikoina on täysin hyväksyttävää pyytää apua naisesi kavereilta. Valitse lahja hyvin, niin hänellä on jotain kivaa puettavaa, joka saa hänet ajattelemaan sinua. Tämä parempi vaihtoehto, kuin se että hän ajattelee sinua silloin, kun navigaattorin monotoninen ääni ohjastaa häntä perille.

-Hajuvesi. Kokeile muutamia ja valitse joku, mistä tykkäät (hyvä syy valintaan ei ole se, että mainoksessa vähäpukeinen nainen ajaa moottoripyörää). Osta hänelle uusi hajuvesi, jota hänellä ei ole, sillä hän on todennäköisesti jo kyllästynyt entisiin. Kauniissa pullossa tuleva hajuvesi on lähes aina turvallinen valinta.

-Matkat. Jos olette kiireisiä ihmisiä, niin hyvä lahja on ostaa teille hieman kahdenkeskeistä laatuaikaa. Osta matka paikkaan, josta tyttösi on maininnut ja unelmoinut.

Tottakai omaperäisyys on aina tärkeää. Korut ja hajuvedet eivät ole kovin persoonallisia lahjoja, mutta hyvällä paketoinnilla ne voivat olla myös sitä. Persoonallisuutta saa myös laittamalla pakettiin jokin pieni bonus lahja, joka on hieman henkilökohtaisempi.

Jos päätät ostaa tytöllesi alusvaatteet, niin varmista, että ostat oikean kokoiset. Tutki hänen alusvaatteitaan ja laske kokojen keskiarvo, jotta tiedät oikean koon. Huono lahja voi olla liian pienet stringit, mutta entistä nolompaa tilanteesta tekee se, jos ne ovat kovasti liian isot.

Yhteenveto

Älä yritä olla liian nokkela. Sinun tulisi tuntea hänet paremmin, kuin melkein kukaan muu. Älä osta liian mahtipontista lahjaa, äläkä unohda olla tarpeeksi romanttinen. Pitäydy näissä säännöissä, niin sinulla on suuri todennäköisyys tehdä naisesi iloiseksi.

Lahjan ostaminen tyttöystävälle voi tuntua siltä, kuin pelaisi Minefieldiä. Ja sitähän se pohjimmiltaan onkin. Monet luulevat olevansa hyviä lahjojia, kunnes koittaa hetki, jolloin lahja pitäisi ostaa. Naisen lahjominen on paljon vaikeampaa, kuin miltä se kuulostaa - usko minua.

www.finmane.fi

    Pelimies suosittelee

Tag Cloud
Tunnisteita ei vielä ole.
bottom of page